View unanswered posts | View active topics


Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
  
 Post subject: Netgear router port optoins
PostPosted: Mon Sep 18, 2017 5:48 pm 
Registered User

Joined: Nov 2008
Posts: 100

Offline
Hi all.
I have a netgear router (N600 WNDR3800) that I am trying to get port forwarding set up on so I can get remote access to my Dahua nvr (G4-4K-8) using an Iphone. The router only gives me the option to open ports 80 and below. When I try to open ports 81 and up in the router, I get a message that the ports are being used by other devices and that I should check USB Rapid Share, Remote Management, Port Forwarding, Port Triggering, UPnP Mapping Table.
The Dahua NVR only gives me the option to use the TCP ports 1025 to 65535.

Any ideas how to get the netgear router to let me use ports higher than 80?


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 4:01 pm 
User avatar
Integrator

Joined: Aug 2009
Posts: 8049

Offline
Hi. Good routers with good hi security.
Did you add an application or use one from drop down list ?

https://kb.netgear.com/24290/How-do-I-a ... awk-router


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Tue Sep 19, 2017 7:48 pm 
Registered User

Joined: Nov 2008
Posts: 100

Offline
I used the CUSTOM ADD SERVICE option.


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Fri Sep 29, 2017 6:24 pm 
Registered User

Joined: Nov 2008
Posts: 100

Offline
I still not figured out what I need to do get ports 81 and up to open. Anyone have any ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 6:10 am 
Registered User

Joined: Jun 2014
Posts: 308

Offline
you usually have to create a new service with the port number and also allow it permission through the firewall.
use canyouseeme.org from a pc connected to your router - input port number to test.


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 6:17 am 
Registered User

Joined: Jun 2014
Posts: 308

Offline
Once port forward service set up then set up
Firewall rule to allow access to the new service:-
see:-
https://kb.netgear.com/8219/How-to-setu ... r-gateways
once done check if port is open via
canyouseeme.org


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Netgear router port optoins
PostPosted: Sat Sep 30, 2017 8:09 pm 
Registered User

Joined: Nov 2008
Posts: 100

Offline
Thanks jazzar, I will give it a shot.


Top
 Profile  
Reply with quote  

Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 7 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

It is currently Thu Oct 19, 2017 10:21 pm

The contents of this webpage are copyright © 2003-2016 CCTVForum.com. All Rights Reserved.