View unanswered posts | View active topics


Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
  
 Post subject: Axis A1001 Controller issues
PostPosted: Sun Jun 11, 2017 4:26 pm 
Registered User

Joined: Dec 2011
Posts: 23

Offline
Hi everyone! I have an issue with an Axis A1001 2 door controllers. I installed this for a client about a year ago. Has been working fine until recently. There are times when the exit button or the hold up switch installed will not release the maglock. Just random times. I have the lock powered by the panel itself using POE. I am thinking that may be the problem. The RTE is a lighted model also which draws current as well. Do I need to run a seperate power supply for the lock? I can do so easily and use a relay. Point is that the instructions look like powering one maglock can be done without a seperate power supply. Any ideas or comments?


Top
 Profile  
Reply with quote  

  
 Post subject: Re: Axis A1001 Controller issues
PostPosted: Sun Jun 11, 2017 9:08 pm 
Registered User

Joined: Oct 2006
Posts: 103

Offline
Yes, install a power supply for the lock and your problem should go away. I had the same thing happening using some 9400 rim strikes. 90% of the time they would work. The other 10% of the time the customer was not happy.
Now I aways use the A1001 to just drive a relay to switch the lock with another supply.


Top
 Profile  
Reply with quote  

Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

It is currently Sat Jun 23, 2018 12:50 pm

The contents of this webpage are copyright © 2003-2016 CCTVForum.com. All Rights Reserved.