Jump to content
Sign in to follow this  
johnyp

4CH DVR boot stuck

Recommended Posts

Hello to everybody,

Last year i bought a china unbranded dvr width 4 channels.

Was working ok till yesterday but suddenly stoped booting.

Now when i power it up all it does shows some vertical color bars and stucks there.

I removed the hdd and the smos battery but still no change.

The board is AHB700XT8-3520D V4.03B 0197166178  and a sticker on it says MBD0199A.

Is there anyway to reset it to factory or maybe reflash the firmare (i don't have the firmware, must find it) via tftp from lan or form usb on boot maybe?

I also trying to find the TTL UART but no luck...

My dvr is the first two images named 538..., the last one with the broken pins and the two sata is from net and uploaded by mistake and don't know how to delete it.

 

Thank you very much.

 

53868203_2396671703952634_7949971528454504448_n.jpg

53897035_2318394811818660_4791281806781448192_n.jpg

 

2862223500_1534483305.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: Found the uart and here is what i am getting on 115200:

U-Boot 2010.06-svn342 (Jan 20 2016 - 19:33:32)

Check spi flash controller v350... Found
Spi(cs1) ID: 0xC2 0x20 0x18 0xC2 0x20 0x18
Spi(cs1): Block:64KB Chip:16MB Name:"MX25L128XX"
Set lock level: 3, start of bottom address
Spi is locked. lock address[0x0 => 0x40000]
envcrc 0x85a986c0
ENV_SIZE = 0x3fffc
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
USB:   scanning bus for devices... 1 USB Device(s) found
0 Storage Device(s) found
Press CTRL-C to abort autoboot in 0 seconds16384 KiB hi_sfc at 0:0 is now current device

CFG_BOOT_ADDR:0x0
0ff:0x84000000
cramfs: wrong magic super.magic:0x5d0ab7ad,CRAMFS_32 (CRAMFS_MAGIC):0x28cd3d45
0ff:0x84000000
cramfs: wrong magic super.magic:0x5d0ab7ad,CRAMFS_32 (CRAMFS_MAGIC):0x28cd3d45
### /UbootLogo/ LOAD ERROR<ffffffff> !
jpeg decoding ...
<<addr=0x8e800000, size=0xb85f9, vobuf=0x8e800000>>
addr:0x80853e64,size:755193,logoaddr:0x8e800000,: 1,4a
load jpeg err. 

CFG_BOOT_ADDR:0x58080000
0ff:0x84000000
cramfs: wrong magic super.magic:0xc5ae99c9,CRAMFS_32 (CRAMFS_MAGIC):0x28cd3d45
### boot/zImage.img LOAD ERROR<ffffffff> !
Wrong Image Format for bootm command
ERROR: can't get kernel image!
hisilicon # 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/13/2019 at 8:56 AM, johnyp said:

AHB700XT8-3520D

Nobody has experience with flashing?

Maybe somebody has the firmware to flash from tftp.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Guess work is not good ... you have listed 3 boards that are all different. 

 

Firmware willnot help your problem you need the software that works with your board....... the software needs to be working to use firmware

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, tomcctv said:

Hi. Guess work is not good ... you have listed 3 boards that are all different. 

 

Firmware willnot help your problem you need the software that works with your board....... the software needs to be working to use firmware

Thank you for your time.

The two photos with the one sata are from my board, the one with the two sata and the broken header is wrong, just can't delete it...

Wilth the firmware of the last link dvr came to life again. Now the problem is that when i click on any menu it freezes and reboots.

Both firmwares did the same, the link has two firmwares (00000117AHB7004T-EL and C6380117AHB7004T-EL).

The first one was the original one.

I posted here because maybe someone had the same board to help me find the firmware.

I flashed via uart the update.img and everything in the bin file after i extracted it.

Why it freezes and reboots i can no understand...

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, johnyp said:

I posted here because maybe someone had the same board to help me find the firmware.

That board is used In hundreds of dvrs all with different software 

your link 720 AHD .... last link 1080 

ywo differant units

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tomcctv said:

That board is used In hundreds of dvrs all with different software 

your link 720 AHD .... last link 1080 

ywo differant units

Yes as stated my board is AHB700XT8-3520D V4.03B 0197166178  and a sticker on it says MBD0199A but i can not find a dump from the exact same one.

I don't know if it is a 1080p or 720p one, i believe this has only to do with the firmware, if board is the same for both.

The link with the tecbox is just for a visual from the dvr, just a reader to see it outside.

The second one from where i got the firmware shows the exact same board as hardware.

When u say software you mean the custom-x.cramfs.img, the rom.cramfs.img or what?

The 00000117AHB7004T-EL suits ok, the dvr starts but it hangs on any menu press or after 10 minutes it reboots even if i don't press anything.

Maybe i must erase the eeprom before flashing it but i don't know how to do it from the uart.

Have you something to suggest?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would be much easier to load pictures of your units screen menu then people would know who’s software

 

what app was used when you got your system

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, johnyp said:

I don't know if it is a 1080p or 720p one, i believe this has only to do with the firmware, if board is the same for both.

In that case no one needs to upgrade there units to go from 720 to 1080 ..... this is not the case hardware also is different 

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, tomcctv said:

In that case no one needs to upgrade there units to go from 720 to 1080 ..... this is not the case hardware also is different 

Cant get in the menu, dvr doesn't go in menu.

I agree that hardware is also different that is why i showed you my hardware.

Here is some photos of the real one also.

Board Is the same as AHB7004T-EL as stated in the link.

Anyway i guess that no one can help me unless he has the exact same board that has a sticker MBD0199A 2017-6-10

Just one last question, can i erase the eeprom from uart?

Thank you for your time

53769892_506777703060762_8982868887779409920_n.jpg

54255488_1895366710575220_3312983604283310080_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, johnyp said:

Wilth the firmware of the last link dvr came to life again. Now the problem is that when i click on any menu it freezes and reboots.

We can only read what you type ...... before you press any menu take a picture before if reboots so we can see gui

and again what apps were used 

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all i have a bin file that supposed to be from that board but i don't know how to flash it. Can't extract it like many i found from net, the one that sent it to me told me that is a flash dump from his. Don't know much about how...

Any ideas about that bin?

Now, to the wizard i pressed cancel, menu apeared and if i press any sub menu will just freeze, but even if i just don't press anything it will reboot after some minutes.

I was using vmEye on android and cms on windows.

maxresdefault.jpg

Could login from Chrome also on port 80.

U-Boot 2010.06-svn342 (Jan 20 2016 - 19:33:32)

Check spi flash controller v350... Found
Spi(cs1) ID: 0xC2 0x20 0x18 0xC2 0x20 0x18
Spi(cs1): Block:64KB Chip:16MB Name:"MX25L128XX"
Set lock level: 3, start of bottom address
Spi is locked. lock address[0x0 => 0x40000]
envcrc 0x8f9ba671
ENV_SIZE = 0x3fffc
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
USB:   scanning bus for devices... 1 USB Device(s) found
0 Storage Device(s) found
Press CTRL-C to abort autoboot in 0 secondshisilicon #
hisilicon # sf probe 0
16384 KiB hi_sfc at 0:0 is now current device
hisilicon # sf lock 0
unlock all block.
hisilicon # boot
16384 KiB hi_sfc at 0:0 is now current device

CFG_BOOT_ADDR:0x0
0ff:0x84000000
### /UbootLogo UbootLogoload complete: 21986 bytes loaded to 0x8e800000
jpeg decoding ...
<<addr=0x8e800000, size=0xb85f9, vobuf=0x8e800000>>
<<imgwidth=800, imgheight=600, linebytes=1600>>
decode success!!!!
decode jpeg success.
decode jpeg!

CFG_BOOT_ADDR:0x58080000
0ff:0x84000000
### boot load complete: 2141320 bytes loaded to 0x82000000
### SAVE TO 80008000 !
## Booting kernel from Legacy Image at 82000000 ...
   Image Name:   linux
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    2141256 Bytes = 2 MiB
   Load Address: 80008000
   Entry Point:  80008000
   Loading Kernel Image ... OK
OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux... done, booting the kernel.

53748210_663223587429182_5778934026400169984_n.jpg

54041391_2193705694183510_2912173996340412416_n.jpg

54356049_2363336897012273_575487078922452992_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, didn't knew that but the firmware i used is the V4.02.R11.00000117    AHB7004T-EL, with this one boots but no menu and hangs.

Should i go with another one by trying?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Like in first post you will have to go try them all till you find one that matches the software 

Xmeye vmeye secyour idvr....... But if do find it ....it will only be a 720n unit 

DVRs are cheap is it worth all this 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here in Greece a dvr unit like that one costs about 110 euros.

Avg month salary is 420 euros so yes if i can fix it for my customer i prefer to do it + i want to learn from it.

Can you please explain to me why all firmwar files has an img file and a bin inside?

What i do is extract the bin, flash all images from inside one by one and at the end i flash the update.img, is it ok?

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, johnyp said:

Can you please explain to me why all firmwar files has an img file and a bin inside?

That's simple firmware alters a problem a DVR or NVR might have. And deletes and overwrites it 

50 minutes ago, johnyp said:

What i do is extract the bin, flash all images from inside one by one and at the end i flash the update.img, is it ok?

That is not going to work ......... You can't make your own firmware from bits of everything.  It won't match any software.

 

€110 for a no name ........what part of Greece 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, tomcctv said:

That's simple firmware alters a problem a DVR or NVR might have. And deletes and overwrites it 

That is not going to work ......... You can't make your own firmware from bits of everything.  It won't match any software.

 

€110 for a no name ........what part of Greece 

How should i flash the firmwares? Should i flash only the update.img? i do it from uart with run up for update.img?

What is the correct way to load the firmwares?

Thessaly where i live, but in generall if you exclude athens that is the avg price almost everywhere

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, johnyp said:

What is the correct way to load the firmwares?

From the DVR menu over net.

did you remove one of the customers cameras to test as you try options ?

if you try firmware from a tvi or st analog then it will not work ..... You need firmware for AHD unit software is only AHD 720 hardware is only AHD and you can't change that.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, tomcctv said:

From the DVR menu over net.

did you remove one of the customers cameras to test as you try options ?

if you try firmware from a tvi or st analog then it will not work ..... You need firmware for AHD unit software is only AHD 720 hardware is only AHD and you can't change that.

 

I know that what you may didn't understand is that the dvr is not booting.

Managed to boot it with the 00000117AHB7004T-EL firmware but i can not access menus.

What i try to do is find the correct firmware by flashing all i find.

My question is this, every zip file contains two files, a bin and an img file.

What file should i flash to dvr via uart and how?

Uart is the only method i have access to the dvr.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do understand ......you stated it in first post .

 

i sent you the link so you could go through all 56 firmwares with instructions 

its going to be like doing a jigsaw ....... You may get it to work ....... But when people start to alter any software then it is usually for the bin 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, tomcctv said:

I do understand ......you stated it in first post .

 

i sent you the link so you could go through all 56 firmwares with instructions 

its going to be like doing a jigsaw ....... You may get it to work ....... But when people start to alter any software then it is usually for the bin 

Last question, again, i don't want to buzz you. Every zip file has two files, should i flash the bin or the image? Could you explain? Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

An update

On 3/16/2019 at 10:21 PM, johnyp said:

Last question, again, i don't want to buzz you. Every zip file has two files, should i flash the bin or the image? Could you explain? Thank you

Hello, after some hours tested all variants of ahb7004t model.

Many of them brought the dvr back to life but on all of them except one i had the same problem.

Dvr booted ok but couldn't get in the menu, every time i pressed a menu it hangs, freezes and reboots some minutes later.

With one firmwares i had the problem that it didn't store settings. 

I think that all i have to do is delete the environment but don't know at what address is in the flash and the command to do it.

Also my board has an eeprom 24c08 that i am sure the version, model etc is in there but don't know how to read it via uart. Is there any way? 

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×